Registrujte se na našich stránkách a získávejte výhody.
9 hodnocení

Mursalský čaj, Hojník horský

Dokážete si představit jiný závěr dne než se šálkem horkého čaje? Pokud ne, vynikající mursalský čaj nemůže chybět ve vaší kuchyni! Mursalský čaj je známý pro své posilující, antimikrobiální a protizánětlivé účinky. Pokud vás trápí vysoký tlak, tento čaj vám jej pomůže snížit a rovněž sníží i hrozbu srdečního infarktu. Kromě toho je to antioxidant, který se postará také o pročištění vašeho organismu.

 
Kód: P02835
Značka: Bioruža
od 189 Kč
Kategorie: Čaje
varianta: 50g
Skladem | P02835
189 Kč
varianta: 250 G
Skladem | P02836
369 Kč
varianta: 1000 g
Dodání 3-5 dní | P02837
Můžeme doručit do: 7.5.2024
989 Kč
Bylinný čaj z rostliny Ránhoj horský (Sideritis scardica Griseb). Roste pouze na určitých místech pohoří Rodopi (Bulharsko) - obyvatelé jsou známí svou dlouhověkostí a životaschopností. Pochází z oblasti přirozeného výskytu z okolí vesničky Trigrad v Bulharsku (lokalita Durduga - Mursalica) ve výšce 1500 m n.m, z ekologicky čisté krajiny.
 
Kromě tonizačního účinku má také posilující, antianemický, antimikrobiální a protizánětlivý účinek. Snižuje krevní tlak a tím snižuje riziko srdečního infarktu a mozkové příhody. Zabraňuje rozvoji rakovinových buněk a rozvoji aterosklerózy. Je dokázáno, že je to antioxidant, tzn. pročišťuje organismus.
 
Obsahuje železo, měď, kobalt, zinek, draslík, hořčík, sodík atp. Obsahuje velké množství flavonoidů, které jsou hlavními účinnými látkami s antimikrobiálními a antioxidačními účinky. Obsahuje také třísloviny a éterické oleje. Lékaři jej doporučují k léčbě dýchacího ústrojí (kašel, bronchitida) ak léčbě močového ústrojí. Je obzvláště účinný při léčbě močových cest a prostatitidy, onemocnění jater a ledvin. V poslední době je Mursalský čaj známý také jako „bulharská viagra“. Čaj má velmi silnou specifickou chuť.
 
Jedno stéblo čaje se vloží do 250 ml čerstvé vody. Zahřeje se na teplotu varu. Vařte 5 minut, dokud se neobjeví zlatá barva. Přeceďte a pijte oslazené, nejlépe s čistým medem. Po přípravě má sladkou chuť a lehké tóny máty.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: